Услуги

Изготвяне на сертификат за скъпоценни и полускъпоценни камъни

Сертификатът за скъпоценни и полускъпоценни цветни камъни се оформя съгласно международните изисквания и в съответствие с правилата за определяне на Гемологическия Институт към Висшия Диамантен Съвет /HRD/, Антверпен, Белгия и Американския Гемологичен Институт /GIA/.

Включва описание на идентифицирания камък – прозрачност, цвят, чистота, размери, форма на обработка, тегло, показател на лъчепречупване, характерни включвания и специфично тегло.

На база на горните характеристики и изследвания се извършва идентификацията и се прави общо заключение.

Изготвяне на сертификат за брилянт ( диамант )

Сертификатът се оформя съгласно правилата на Международния Диамантов Съвет /International Diamond Council – IDC/, създаден и поддържан от двете световни организации за диаманти –Световна Федерация на Диамантовите Борси / World Federation of Diamond Bourses– WFDB / и Международна Асоциация на Производителите на Диаманти /International Diamond Manifacturers Association – IDMA /.

Проверява се “автентичността на диаманта”,т.е. потвърждава се че изследвания камък е естествен диамант. Възможно най-точно се описват главните качествени характеристики тегло ( карати ) , чистота, цвят и обработка. Описват се т.нар.”4-С” :

Теглото на диамантите се измерва в карати. Един карат е равен на 0,2 грама. В сертификата теглото се закръгля до втори знак след десетичната запетая. Цветът се определя чрез визуално сравняване с еталонни образци. Чистотата на диамантите се определя от броя, големината, яркостта и разположението на вътрешните характеристики. Изследва се дали съществува отклонение в симетрията на формата на камъка.

Сравнение на продукти
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки