Скъпоценни камъни за всеки месец

Скъпоценни камъни за всеки месец

Зодиакалните камъни на януари
ГРАНАТ - обединява група различно оцветени силикати. По състава на примесите се различават няколко вида: пироп - тъмночервен, алмандин - кафеникавочервен, спесартин - оранжев, уваровит - тревистозелен.
Граната поощрява увереността и успеха. Укрепва личната сила. Помага за освобождаване на творческата енергия. Носи на притежателя си веселие, приятелство и разбирателство. Дарява душевна топлина и постоянство в любовта.
Регулира кръвното налягане. Използва се за лечение на артрит и ревматизъм.
АМЕТИСТ – виолетова разновидност на кварца с разнообразни оттенъци. Наричат го още камък на Бакхус и епископски камък - при посвещение в кардиналски сан на посветения връчвали пръстен с аметист. Придава благоразумие и бодрост, укрепва социалното положение, донася слава в изкуството. Изпраща щастливи сънища. Запазва паметта, прогонва лошите мисли, балансира метаболизма, засилва волята. Привлича щастие, късмет и любов. Универсален лечител, духовен инструмент и камък на мъдростта. Помага за успокояване на ума. Придава бодрост. Укрепва силите. Гони лошите мисли. Дарява благоразумие, богатство, вярност, искреност и надежда.

Зодикалните камъни на февруари
САПФИР-синя или тъмносиня разновидност на корунда,обикновено прозрачен.
съдейства за духовното развитие, укрепва верността и целомъдрието. Повишава решителността, привлича приятелите, отблъсква враговете. Сапфирът е камъкът на безкористно приятелство, символизира чистота и постоянството. Укрепва любовта, спомага за дълъг и успешен брак. Предпазва от измами. Засилва привлекателността на приносителя си и му дава увереност за постигане на целите си, премахва леността. Вярва се, че сапфирът избистря ума и помага на човек по-цялостно да разбира заобикалящия свят. Много подходящ талисман за философи, учени и поети. В лечебен план се вярва, че камъкът помага при много заболявания и най-вече на бъбреците и цялата отделителна система. А също при ушни, кожни и сърдечни проблеми.
ЛУНЕН КАМЪК натриево-калциев силикат с млечносиньо сияние и вълшебна игра на светлината. Има сребриста или синкава иризация. Лунният камък е с различни цветове, вариращи от безцветни до бяло, сиво, кафяво, жълто, оранжево, зелено или розово. От прозрачен до полупрозрачен. Осигурява закрила на път. Лунният камък насърчава вдъхновението, съзнанието и съзидателността. Той носи късмет и облекчава страха.Усилва емоционалността, мечтателността и нежността. Лунният камък защитава жените и бебетата. Балансира Ин и Ян. Носи успех и щастие. Желан подарък за влюбени, тъй като засилва тяхното увлечение и страст.

Зодиакалните камъни на март
КОРАЛ е твърдият варовиков скелет на вид морски животни. Среща се бял, розов,червен и черен корал. Предпазва от уроки, лекува рани и язви, укрепва паметта. Дарява с любов и хармония. Помага за пречистване на отрицателните енергии и осигурява защита.
ЧЕРВЕН ЯСПИС -Ясписът се отличава с разнообразие на цветови оттенъци и рисунък. Най-често срещани са червеният и зеленият яспис.Уилва вниманието, придава вяра в собствените сили и неуморимост в работата. Помага при треска, освежава паметта, възстановява силите. Червеният яспис изостря обонянието, намалява женските страдания. Тъмният яспис предпазва от ненавист.

Зодиакалните камъни на април
ОПАЛЪТ е форма на силициевия диоксид. В зависимост от цвета и вида на опалесценцията се различават следните разновидности на благородните опали: прозрачен, бял, черен, огнен и др. Поддържа талантите на притежателя си. Опалът успокоява нервите, предпазва от меланхолия, лекува болестите на сърцето, подобрява остротата на зрението. Огненият опал защитава от стихийни бедствия.
РОЗОВ КВАРЦ-Този вид кварц е от светло до наситено розов, матов или прозрачен. Този кристал лекува емоционални травми. „Камък на любовта”; отстранява силния гняв, негодуване, вина, страх и ревнивост. Розовият кварц е свързан най- вече със сърцето; той е успокояващ и лечебен кристал, помага ни да си простим и да обичаме себе си. Освобождава и отстранява болезнени спомени. Розовият кварц е чудесно средство за работа с децата. Дори ако просто се държи в ръка, той може да успокоява, като наред с това излъчва вибрации на топлота и сигурност.
Ако търсите истинската любов или приятелство, носете розов кварц. Освен това, ще ви облекчи, когато сте болни.

Зодиакалните камъни на май
СМАРАГД прозрачна разновидност на берила в зелени тонове. Скъпоценен камък от най-висш клас. Идеален талисман. Изостря ума и изобретателността, избавя от коварство в любовта. Ако внимателно се вгледате в изумруд сутрин, то през целия ден ще ви съпътства успех в добрите начинания. Лекува очите. Спасява от тъга и треска. Поставен под възглавницата, избавя от безсъние. Сънищата на човек, носещ изумруд, често се сбъдват. Дарява дълголетие, прогонва лошите хора.
АКВАМАРИН разновидност на берила, силикат на берилия и алуминия, с цвят от светлозеленикав до небесносин. развива смелостта, осигурява безопасност при морски пътешествия, единство в брака. Охлажда споровете и страстите, подобрява зрението при продължително съзерцаване, облекчава зъбобол, болки в черния дроб и стомаха. Този скъпоценен камък носи любов.

Зодиакалните камъни на юни
АХАТ - слоест халцедон, разновидност на кварца, разнообразен по цвят на слоевете и образувания рисунък. Придава спокойствие, привлича успеха, отслабва болките, лекува болестите на стомаха.
Способства за изобилие, богатство и любов. Ахатът е подходящ за уравновесяване. Използва се за защита. Мъховият ахат привлича изобилие и помага за изграждане на самоувереност и сила. Ивичестият ахат пречиства ума.
НЕФРИТ - красив полупрозрачен камък, оцветен в различни нюанси на зеленото. В древен Китай се е смятал за свещен камък и от него са били изработвани различни предмети. Предполага се, че лекува бъбречни заболявания, жлъчни колики и други. Освен това предпазва от гръм и дарява притежателя си с верността и лоялността на околните.

Зодиакалните камъни на юли
ОНИКС - Ониксът е вид халцедон, черен с редуващи се бели, кафеви и сиви пластове .Ониксът помага за балансиране на емоциите и за придобиване на самоконтрол. Освен това уравновесява мъжката и женската полярност у всеки човек. Носи духовно вдъхновение. Предпазва от черна магия и зли духове, успокоява стреса, привлича късмет и вдъхновение. Използва се за разрушаване на негативните енергии, които другите ви изпращат. Успокоява и облекчава емоциите. Вярва се, че дарява притежателя си със самочувствие.
РУБИН - скъпоценен камък от най-висок клас. Химически представлява корунд (алуминиев окис). Прозрачен, с яркочервен, виолетовочервен или тъмночервен цвят. Много силен талисман. В своите най-добри проявления той въодушевява човека за велики дела. Според източните традиции рубинът дава на притежателя си силата на лъва, безстрашието на орела. На жените той носи плодовитост. Рубинът укрепва сърцето, засилва кръвообращението, пази от нощни кошмари, прогонва тъгата, защитава от неверни приятели и удължава живота.

Зодиакалните камъни на август
КАРНЕОЛ - халцедон с тъмните оттенъци на червения цвят. Спасява от меланхолия и изблици на гняв. Засилва зрението. Подобрява настроението. Способства за благополучие. Носи спокойствие. Карнеолът поощрява хармонията, твор¬чеството и самочувствието.
ТИГРОВО ОКО - Характерни за него са редуващите се светли и тъмни ивици, лъчисти и преливащи се. Усилва способностите за съсредоточаване, укрепва здравия разум. Тигровото око е камък-пазител. Използва се за защита от негативни енергии, зли очи. Укрепва концентрацията, самообладанието, помага за успех в работата. Изостря интуицията. В лечебен план се препоръчва за възстановяване след тежки боледувания, за нормализиране на кръвното налягане и съня. Предпазва от кошмарни сънища.

Зодиакалните камъни на септември
ХРИЗОЛИТ - прозрачната разновидност на минерала оливин. Цветът му е зелен с различни оттенъци. Предпазва собственикът си от неразумни постъпки, укрепва силите, предпазва от лоши сънища. Допринася за мира и хармонията, привлича успеха и късмета. Той е символ на възраждането и обновлението.
ТУРМАЛИН - минерал със сложен състав, оцветен различно от йоните на различни химични елементи - розов, червен, син, зелен, черен. Малиновочервеният турмалин дава творчески сили и признание. Зеленият турмалин поглъща излишната енергия. Черният турмалин е камъкът на магьосниците. Турмалинът от всички видове съхранява младостта и силата на притежателя си.

Зодиакалните камъни на октомври
ДИАМАНТ - в обработен вид се нарича брилянт. Още от древността се смята за скъпоценен камък от най-висш клас. Чист въглерод, обикновено безцветен или със слаби жълти, зелени, светлосини, сиви, по-рядко розови оттенъци. Диамантът се смята за един от най-мощните талисмани. Той придава на притежателя си сила, храброст, непобедимост. Лекува склероза, предотвратява образуването на камъни в организма, предпазва от уроки.
ТОПАЗ - силикат на алуминия, съдържащ флуор. Чистият топаз е безцветен, но също така се среща в широк диапазон цветове: жълто, синьо, розово, златисто, зелено, червено и кафяво. Топаза е символ на живота, успеха и изобилието.Стимулира съобразителността, придава честност, обективност и либерализъм. Донася богатство и признание. Златистият топаз е особено ценен. Той се смята за камък на просветлението. Укрепва жизнеността, развива фантазията. Предпазва от настинки, подобрява имунитета, подобрява съня, освобождава от безсъние и кошмари.

Зодиакалните камъни на ноември
САРДОНИКС - Вид халцедон с червено-кафяви и бели ивици. Тъй като се състои от различни по цвят пластове, от него са изработвали печати и камеи. В древността е бил смятан за могъщ талисман. Облекчава болката и да защитава от инфекции и отровни ухапвания и ужилвания.Дава самоконтрол.
ХАЛЦЕДОН - Вид микрокристален кварц, включващ ахат, карнеол, хелиотроп, кремък,хризопраз и др. Образува се в пукнатини и дупки в скалите.
Халцедонът отблъсква злите духове, лекува тъгата и депресията и защитава собственика си във времена на промени. Някога са го използвали за лечебни цели при треска и за отстраняване на камъни в жлъчката. Вярвали, че пази от „лоши очи”, които според древните хора са главната причина за болестите. Пази от кошмари и разсейва илюзиите. Халцедонът може да отблъсне всякакви външни негативни вибрации и да поеме само положителните. Освен това защитава от лоши сънища и нощни страхове. Привлича късмета. Дава яснота на мисълта.

Зодиакалните камъни на декември
ТЮРКОАЗ - воден фосфат на алуминия и медта с небесносин или ябълковозелен цвят. Известен е още от дълбока древност. Тюркоазът е смятан за универсално благотворен камък. Усилва интуицията, носи успех на притежателя си, щастие и мир в семейството. Облекчава болните от хепатит, действа целебно при очни и стомашни болести, предпазва от нищета.
МАЛАХИТ - воден карбонат на медта с всички оттенъци на зеления цвят, включително и черно-зелен. Един от най-популярните камъни благодарение на яркото си оцветяване, красивия рисунък и лекотата при обработката. Малахитът съдейства в осигуряването на защита, поощрява успеха и отблъсква негативността. Смята се, че помага при пристъпи на астма, ревматизъм, нормализира сърдечната дейност, предпазва децата от болести и злополуки.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Любопитно

Любопитно

Скъпоценни камъни за всеки месец

Скъпоценни камъни за всеки месец

Зодиакалните камъни на януари ГРАНАТ - обединява група различно оцветени силикати. По състава на примесите се различават няколко вида: пироп - тъмночервен, алмандин - кафеникавочервен, спесар Зодиакалните камъни на януари ГРАНАТ - обединява група различно оцветени силикати. По състава на примесите се различават няколко вида: пироп - тъмночервен, алмандин - кафеникавочервен, спесар 2017-04-28T14:38:10+03:00 Скъпоценни камъни за всеки месец

<p><strong>Зодиакалните камъни на януари</strong> <br />ГРАНАТ - обединява група различно оцветени силикати. По състава на примесите се различават няколко вида: пироп - тъмночервен, алмандин - кафеникавочервен, спесартин - оранжев, уваровит - тревистозелен. <br />Граната поощрява увереността и успеха. Укрепва личната сила. Помага за освобождаване на творческата енергия. Носи на притежателя си веселие, приятелство и разбирателство. Дарява душевна топлина и постоянство в любовта. <br />Регулира кръвното налягане. Използва се за лечение на артрит и ревматизъм.<br />АМЕТИСТ &ndash; виолетова разновидност на кварца с разнообразни оттенъци. Наричат го още камък на Бакхус и епископски камък - при посвещение в кардиналски сан на посветения връчвали пръстен с аметист. Придава благоразумие и бодрост, укрепва социалното положение, донася слава в изкуството. Изпраща щастливи сънища. Запазва паметта, прогонва лошите мисли, балансира метаболизма, засилва волята. Привлича щастие, късмет и любов. Универсален лечител, духовен инструмент и камък на мъдростта. Помага за успокояване на ума. Придава бодрост. Укрепва силите. Гони лошите мисли. Дарява благоразумие, богатство, вярност, искреност и надежда.</p> <p><strong>Зодикалните камъни на февруари</strong><br />САПФИР-синя или тъмносиня разновидност на корунда,обикновено прозрачен. <br />съдейства за духовното развитие, укрепва верността и целомъдрието. Повишава решителността, привлича приятелите, отблъсква враговете. Сапфирът е камъкът на безкористно приятелство, символизира чистота и постоянството. Укрепва любовта, спомага за дълъг и успешен брак. Предпазва от измами. Засилва привлекателността на приносителя си и му дава увереност за постигане на целите си, премахва леността. Вярва се, че сапфирът избистря ума и помага на човек по-цялостно да разбира заобикалящия свят. Много подходящ талисман за философи, учени и поети. В лечебен план се вярва, че камъкът помага при много заболявания и най-вече на бъбреците и цялата отделителна система. А също при ушни, кожни и сърдечни проблеми.<br />ЛУНЕН КАМЪК натриево-калциев силикат с млечносиньо сияние и вълшебна игра на светлината. Има сребриста или синкава иризация. Лунният камък е с различни цветове, вариращи от безцветни до бяло, сиво, кафяво, жълто, оранжево, зелено или розово. От прозрачен до полупрозрачен. Осигурява закрила на път. Лунният камък насърчава вдъхновението, съзнанието и съзидателността. Той носи късмет и облекчава страха.Усилва емоционалността, мечтателността и нежността. Лунният камък защитава жените и бебетата. Балансира Ин и Ян. Носи успех и щастие. Желан подарък за влюбени, тъй като засилва тяхното увлечение и страст.</p> <p><strong>Зодиакалните камъни на март</strong><br />КОРАЛ е твърдият варовиков скелет на вид морски животни. Среща се бял, розов,червен и черен корал. Предпазва от уроки, лекува рани и язви, укрепва паметта. Дарява с любов и хармония. Помага за пречистване на отрицателните енергии и осигурява защита. <br />ЧЕРВЕН ЯСПИС -Ясписът се отличава с разнообразие на цветови оттенъци и рисунък. Най-често срещани са червеният и зеленият яспис.Уилва вниманието, придава вяра в собствените сили и неуморимост в работата. Помага при треска, освежава паметта, възстановява силите. Червеният яспис изостря обонянието, намалява женските страдания. Тъмният яспис предпазва от ненавист.</p> <p><strong>Зодиакалните камъни на април</strong><br />ОПАЛЪТ е форма на силициевия диоксид. В зависимост от цвета и вида на опалесценцията се различават следните разновидности на благородните опали: прозрачен, бял, черен, огнен и др. Поддържа талантите на притежателя си. Опалът успокоява нервите, предпазва от меланхолия, лекува болестите на сърцето, подобрява остротата на зрението. Огненият опал защитава от стихийни бедствия. <br />РОЗОВ КВАРЦ-Този вид кварц е от светло до наситено розов, матов или прозрачен. Този кристал лекува емоционални травми. &bdquo;Камък на любовта&rdquo;; отстранява силния гняв, негодуване, вина, страх и ревнивост. Розовият кварц е свързан най- вече със сърцето; той е успокояващ и лечебен кристал, помага ни да си простим и да обичаме себе си. Освобождава и отстранява болезнени спомени. Розовият кварц е чудесно средство за работа с децата. Дори ако просто се държи в ръка, той може да успокоява, като наред с това излъчва вибрации на топлота и сигурност.<br />Ако търсите истинската любов или приятелство, носете розов кварц. Освен това, ще ви облекчи, когато сте болни.</p> <p><strong>Зодиакалните камъни на май</strong><br />СМАРАГД прозрачна разновидност на берила в зелени тонове. Скъпоценен камък от най-висш клас. Идеален талисман. Изостря ума и изобретателността, избавя от коварство в любовта. Ако внимателно се вгледате в изумруд сутрин, то през целия ден ще ви съпътства успех в добрите начинания. Лекува очите. Спасява от тъга и треска. Поставен под възглавницата, избавя от безсъние. Сънищата на човек, носещ изумруд, често се сбъдват. Дарява дълголетие, прогонва лошите хора. <br />АКВАМАРИН разновидност на берила, силикат на берилия и алуминия, с цвят от светлозеленикав до небесносин. развива смелостта, осигурява безопасност при морски пътешествия, единство в брака. Охлажда споровете и страстите, подобрява зрението при продължително съзерцаване, облекчава зъбобол, болки в черния дроб и стомаха. Този скъпоценен камък носи любов. </p> <p><strong>Зодиакалните камъни на юни</strong><br />АХАТ - слоест халцедон, разновидност на кварца, разнообразен по цвят на слоевете и образувания рисунък. Придава спокойствие, привлича успеха, отслабва болките, лекува болестите на стомаха. <br />Способства за изобилие, богатство и любов. Ахатът е подходящ за уравновесяване. Използва се за защита. Мъховият ахат привлича изобилие и помага за изграждане на самоувереност и сила. Ивичестият ахат пречиства ума.<br />НЕФРИТ - красив полупрозрачен камък, оцветен в различни нюанси на зеленото. В древен Китай се е смятал за свещен камък и от него са били изработвани различни предмети. Предполага се, че лекува бъбречни заболявания, жлъчни колики и други. Освен това предпазва от гръм и дарява притежателя си с верността и лоялността на околните. </p> <p><strong>Зодиакалните камъни на юли</strong><br />ОНИКС - Ониксът е вид халцедон, черен с редуващи се бели, кафеви и сиви пластове .Ониксът помага за балансиране на емоциите и за придобиване на самоконтрол. Освен това уравновесява мъжката и женската полярност у всеки човек. Носи духовно вдъхновение. Предпазва от черна магия и зли духове, успокоява стреса, привлича късмет и вдъхновение. Използва се за разрушаване на негативните енергии, които другите ви изпращат. Успокоява и облекчава емоциите. Вярва се, че дарява притежателя си със самочувствие.<br />РУБИН - скъпоценен камък от най-висок клас. Химически представлява корунд (алуминиев окис). Прозрачен, с яркочервен, виолетовочервен или тъмночервен цвят. Много силен талисман. В своите най-добри проявления той въодушевява човека за велики дела. Според източните традиции рубинът дава на притежателя си силата на лъва, безстрашието на орела. На жените той носи плодовитост. Рубинът укрепва сърцето, засилва кръвообращението, пази от нощни кошмари, прогонва тъгата, защитава от неверни приятели и удължава живота. </p> <p><strong>Зодиакалните камъни на август</strong><br />КАРНЕОЛ - халцедон с тъмните оттенъци на червения цвят. Спасява от меланхолия и изблици на гняв. Засилва зрението. Подобрява настроението. Способства за благополучие. Носи спокойствие. Карнеолът поощрява хармонията, твор&not;чеството и самочувствието.<br />ТИГРОВО ОКО - Характерни за него са редуващите се светли и тъмни ивици, лъчисти и преливащи се. Усилва способностите за съсредоточаване, укрепва здравия разум. Тигровото око е камък-пазител. Използва се за защита от негативни енергии, зли очи. Укрепва концентрацията, самообладанието, помага за успех в работата. Изостря интуицията. В лечебен план се препоръчва за възстановяване след тежки боледувания, за нормализиране на кръвното налягане и съня. Предпазва от кошмарни сънища.</p> <p><strong>Зодиакалните камъни на септември</strong><br />ХРИЗОЛИТ - прозрачната разновидност на минерала оливин. Цветът му е зелен с различни оттенъци. Предпазва собственикът си от неразумни постъпки, укрепва силите, предпазва от лоши сънища. Допринася за мира и хармонията, привлича успеха и късмета. Той е символ на възраждането и обновлението.<br />ТУРМАЛИН - минерал със сложен състав, оцветен различно от йоните на различни химични елементи - розов, червен, син, зелен, черен. Малиновочервеният турмалин дава творчески сили и признание. Зеленият турмалин поглъща излишната енергия. Черният турмалин е камъкът на магьосниците. Турмалинът от всички видове съхранява младостта и силата на притежателя си. </p> <p><strong>Зодиакалните камъни на октомври</strong><br />ДИАМАНТ - в обработен вид се нарича брилянт. Още от древността се смята за скъпоценен камък от най-висш клас. Чист въглерод, обикновено безцветен или със слаби жълти, зелени, светлосини, сиви, по-рядко розови оттенъци. Диамантът се смята за един от най-мощните талисмани. Той придава на притежателя си сила, храброст, непобедимост. Лекува склероза, предотвратява образуването на камъни в организма, предпазва от уроки. <br />ТОПАЗ - силикат на алуминия, съдържащ флуор. Чистият топаз е безцветен, но също така се среща в широк диапазон цветове: жълто, синьо, розово, златисто, зелено, червено и кафяво. Топаза е символ на живота, успеха и изобилието.Стимулира съобразителността, придава честност, обективност и либерализъм. Донася богатство и признание. Златистият топаз е особено ценен. Той се смята за камък на просветлението. Укрепва жизнеността, развива фантазията. Предпазва от настинки, подобрява имунитета, подобрява съня, освобождава от безсъние и кошмари.</p> <p><strong>Зодиакалните камъни на ноември</strong><br />САРДОНИКС - Вид халцедон с червено-кафяви и бели ивици. Тъй като се състои от различни по цвят пластове, от него са изработвали печати и камеи. В древността е бил смятан за могъщ талисман. Облекчава болката и да защитава от инфекции и отровни ухапвания и ужилвания.Дава самоконтрол.<br />ХАЛЦЕДОН - Вид микрокристален кварц, включващ ахат, карнеол, хелиотроп, кремък,хризопраз и др. Образува се в пукнатини и дупки в скалите. <br />Халцедонът отблъсква злите духове, лекува тъгата и депресията и защитава собственика си във времена на промени. Някога са го използвали за лечебни цели при треска и за отстраняване на камъни в жлъчката. Вярвали, че пази от &bdquo;лоши очи&rdquo;, които според древните хора са главната причина за болестите. Пази от кошмари и разсейва илюзиите. Халцедонът може да отблъсне всякакви външни негативни вибрации и да поеме само положителните. Освен това защитава от лоши сънища и нощни страхове. Привлича късмета. Дава яснота на мисълта.</p> <p><strong>Зодиакалните камъни на декември</strong> <br />ТЮРКОАЗ - воден фосфат на алуминия и медта с небесносин или ябълковозелен цвят. Известен е още от дълбока древност. Тюркоазът е смятан за универсално благотворен камък. Усилва интуицията, носи успех на притежателя си, щастие и мир в семейството. Облекчава болните от хепатит, действа целебно при очни и стомашни болести, предпазва от нищета. <br />МАЛАХИТ - воден карбонат на медта с всички оттенъци на зеления цвят, включително и черно-зелен. Един от най-популярните камъни благодарение на яркото си оцветяване, красивия рисунък и лекотата при обработката. Малахитът съдейства в осигуряването на защита, поощрява успеха и отблъсква негативността. Смята се, че помага при пристъпи на астма, ревматизъм, нормализира сърдечната дейност, предпазва децата от болести и злополуки.</p>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки