Свещени камъни от Индия – Шива Лингам

Свещени камъни от Индия – Шива Лингам

Този свещен речен камък се среща на едно единствено място на земята – Река Нармада, приток на р. Ганг, намираща се в централната западна част на Индия. Това е едно от седемте свещени места в Индия. Находището е достъпно само по време на сухия период, като камъните се събират от речното корито.

Шива Лингам  е една от свещените икони както на древния, така и на съвременния свят. Шива Лингам е символ почитан от индусите като камък на  плодородието,  земно изображение на бог Шива.

Лингам е свещено санскритската дума за фалос.

Шива Лингам е естествено оформен яйцевиден камък,съставен от микрокристален кварц като всеки камък е уникален.

Яйцевидната форма се смята като фалически символ на мощта на Шива, Бог на Сътворението, мъжката градивна енергия, динамичен израз и знания. 

Формата олицетворява мъжката енергия, а червените зони по камъните или Yoni изобразяват женската енергия, мъдрост и интуиция. В Тантра Шива Лингам обединява  женското и мъжкото в хармоничен баланс. 

Шива Лингам също представлява  равновесие на душата, която се поддържа в равновесие с Вселената.

Този свещен камък се отнася до сърдечната чакра и представлява хармонията и равновесието на душата, която се поддържа в сърцата на всички нас.

Когато се държат в ръка носят общо чувство на спокойствие и благополучие.

Този камък резонира с енергиите на всички елементи - Земя, Огън, Вода, Въздух и Камък.

Използвайте Шива Лингам за:

  • Зареждане на цялата  чакра система 
  • Активиране на кундалини енергии
  • Увеличаване на жизнеността на организма
  • Подобряване на вътрешната трансформация
  • Преосмисляне на стария и стимулиране за започване на нов живот.

 Лечебни свойства: 

Лечителите използват Шива Лингам за лечение на импотентност, безплодие,както и подсилване и баланс на целия организъм.

Древните практики на Фън Шуй използват свещенния камък  Шива Лингам  за насочване на потока енергия през целия дом. Поставен в спалнята, Шива Лингам увеличава раждаемостта и сближава   двамата патрньори.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Любопитно

Любопитно

Свещени камъни от Индия – Шива Лингам

Свещени камъни от Индия – Шива Лингам

Този свещен речен камък се среща на едно единствено място на земята – Река Нармада, приток на р. Ганг, намираща се в централната западна част на Индия. Тов Този свещен речен камък се среща на едно единствено място на земята – Река Нармада, приток на р. Ганг, намираща се в централната западна част на Индия. Тов 2018-10-23T11:11:24+03:00 Свещени камъни от Индия – Шива Лингам

<p>Този свещен речен камък се среща на едно единствено място на земята &ndash; Река Нармада, приток на р. Ганг, намираща се в централната западна част на Индия. Това е едно от седемте свещени места в Индия. Находището е достъпно само по време на сухия период, като камъните се събират от речното корито.</p> <p>Шива&nbsp;Лингам &nbsp;е&nbsp;една&nbsp;от свещените&nbsp;икони&nbsp;както на древния, така и&nbsp;на съвременния свят.&nbsp;Шива Лингам е символ почитан от индусите като камък на&nbsp; плодородието,&nbsp; земно изображение на бог Шива.</p> <p>Лингам е свещено санскритската дума за фалос.</p> <p>Шива Лингам е естествено оформен яйцевиден камък,съставен от микрокристален кварц като всеки&nbsp;камък&nbsp;е уникален.</p> <p>Яйцевидната форма се смята като фалически символ на мощта на Шива, Бог на Сътворението, мъжката градивна енергия, динамичен&nbsp;израз&nbsp;и знания.&nbsp;</p> <p>Формата&nbsp;олицетворява&nbsp;мъжката&nbsp;енергия, а червените зони по камъните или Yoni изобразяват женската енергия, мъдрост и интуиция. В&nbsp;Тантра&nbsp;Шива&nbsp;Лингам&nbsp;обединява&nbsp; женското и мъжкото&nbsp;в&nbsp;хармоничен&nbsp;баланс.&nbsp;</p> <p>Шива Лингам също&nbsp;представлява&nbsp; равновесие на&nbsp;душата, която&nbsp;се&nbsp;поддържа в&nbsp;равновесие&nbsp;с Вселената.</p> <p>Този&nbsp;свещен камък&nbsp;се отнася до&nbsp;сърдечната чакра&nbsp;и представлява&nbsp;хармонията и&nbsp;равновесието на душата, която&nbsp;се&nbsp;поддържа в&nbsp;сърцата&nbsp;на&nbsp;всички нас.</p> <p>Когато се държат в ръка носят общо чувство на спокойствие и благополучие.</p> <p>Този&nbsp;камък&nbsp;резонира с&nbsp;енергиите на&nbsp;всички елементи&nbsp;-&nbsp;Земя, Огън,&nbsp;Вода, Въздух&nbsp;и Камък.</p> <p>Използвайте Шива Лингам за:</p> <ul> <li>Зареждане на цялата&nbsp; чакра система&nbsp;</li> <li>Активиране на кундалини&nbsp;енергии</li> <li>Увеличаване на жизнеността на организма</li> <li>Подобряване на вътрешната трансформация</li> <li>Преосмисляне на стария и стимулиране за започване на нов живот.</li> </ul> <p><strong>&nbsp;</strong><strong>Лечебни свойства:&nbsp;</strong></p> <p>Лечителите използват Шива Лингам за лечение на импотентност, безплодие,както и подсилване и баланс на целия организъм.</p> <p>Древните&nbsp;практики&nbsp;на&nbsp;Фън&nbsp;Шуй&nbsp;използват&nbsp;свещенния&nbsp;камък&nbsp; Шива&nbsp;Лингам&nbsp; за насочване на&nbsp;потока енергия&nbsp;през целия&nbsp;дом.&nbsp;Поставен&nbsp;в спалнята, Шива&nbsp;Лингам увеличава&nbsp;раждаемостта и&nbsp;сближава&nbsp;&nbsp; двамата патрньори.<strong><img src="https://cdncloudcart.com/6601/files/image/2.jpg" alt="" /></strong></p>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки