Услуги

Фасетиране на скъпоценни и полускъпоценни камъни     

Уважаеми клиенти, бихме искали да ви уведомим,че завършихме оборудването на лаборатория за шлифовка на скъпоценни и полускъпоценни камъни.С радост ви информираме че започваме изпълнението на индивидуални поръчки,както с наша суровина,така и със суровина на клиента.

Лабораторията е оборудвана с модерна техника,отговаряща на най-съвременните стандарти за шлифовка,както и други спомагателни машини и апаратура.

 

Изготвяне на сертификат за скъпоценни и полускъпоценни камъни

Сертификатът за скъпоценни и полускъпоценни цветни камъни се оформя съгласно международните изисквания и в съответствие с правилата за определяне на Гемологическия Институт към Висшия Диамантен Съвет /HRD/, Антверпен, Белгия и Американския Гемологичен Институт /GIA/.

Включва описание на идентифицирания камък – прозрачност, цвят, чистота, размери, форма на обработка, тегло, показател на лъчепречупване, характерни включения и тн.

На база на горните характеристики и изследвания се извършва идентификацията и се прави общо заключение.

 

Изготвяне на сертификат за брилянт ( диамант )

Сертификатът се оформя съгласно правилата на Международния Диамантов Съвет /International Diamond Council – IDC/, създаден и поддържан от двете световни организации за диаманти –Световна Федерация на Диамантовите Борси / World Federation of Diamond Bourses– WFDB / и Международна Асоциация на Производителите на Диаманти /International Diamond Manifacturers Association – IDMA /.

Проверява се “автентичността на диаманта”,т.е. потвърждава се че изследвания камък е естествен диамант. Възможно най-точно се описват главните качествени характеристики тегло ( карати ) , чистота, цвят и обработка. Описват се т.нар.”4-С” :

Теглото на диамантите се измерва в карати. Един карат е равен на 0,2 грама. В сертификата теглото се закръгля до втори знак след десетичната запетая. Цветът се определя чрез визуално сравняване с еталонни образци. Чистотата на диамантите се определя от броя, големината, яркостта и разположението на вътрешните характеристики. Изследва се дали съществува отклонение в симетрията на формата на камъка.

 

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки